APK IS GEEN ONDERHOUD

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een technische controle van uw auto. Er wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie. Belangrijk om te weten: een auto met een geldige APK is niet gegarandeerd in alle opzichten goed. De APK is alleen een controle op veiligheid en milieu en géén onderhoudsbeurt. Laat uw auto dus buiten de APK om altijd goed onderhouden volgens het boekje. Er kan immers ook vlak na een APK  een gebrek ontstaan. In combinatie met een onderhoudsbeurt is de APK gratis!

ONDERHOUD

Denk bijvoorbeeld aan:

Banden

Een goede band betekent veiligheid; laat uw banden of velgen vakkundig en voordelig vervangen door onze vakmensen.

Grote/Kleine Beurt

Het volgen van het onderhoudsschema van uw auto, verkleint de kans op problemen. Versleten of defecte onderdelen kunnen leiden tot onveilige situaties en méér schade veroorzaken aan uw auto.

Accu & Verlichting

Problemen met uw accu? Uw start is onze zorg. Wij verlichten uw dag.

Airco Service

Jaarlijkse controle en indien nodig bijvullen van de airco is belangrijk. Gebruik uw airco gedurende het hele jaar! Dat voorkomt beslagen ramen en is beter voor het systeem.

Distributieriem

Het niet tijdig vervangen van de distributieriem kan leiden tot ernstige motorschade.

Overig Onderhoud

Soms zijn er kleine dingetjes waarvan u niet weet of het kwaad kan. Neem gerust even contact op en wij adviseren u over de beste aanpak.

VERSCHIL GROTE BEURT EN KLEINE BEURT

De kleine beurt is standaard periodiek onderhoud na bijvoorbeeld 20.000 km of 1 jaar, afhankelijk van wat het eerst bereikt wordt. Bij een kleine beurt worden 45 essentiële punten gecontroleerd. Van de carrosserie en de remmen tot de schokdempers en de uitlaat.

Een grote beurt is eigenlijk een uitbreiding van de ‘kleine’ onderhoudsbeurt met extra werkzaamheden. Een vaste omschrijving van de grote beurt bestaat niet, want dat is per merk, model en type auto verschillend. Zo schrijft de ene fabrikant voor dat naast het standaard onderhoud bij 60.000 km ook de bougies en het luchtfilter moeten worden vervangen. En de andere fabrikant dat na 80.000 km de remvloeistof en de koelvloeistof ververst dienen te worden.